Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τελετή βράβευσης για τον ποιητικό διαγωνισμό της UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης



Η τελετή βράβευσης για τον Διεθνή ποιητικό διαγωνισμό της UNESCO

Επιμέλεια Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες:

Κατερίνα Φωκά

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, η τελετή βράβευσης για τον ποιητικό διαγωνισμό της UNESCO. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο σπίτι της UNESCO στα Περατάτα και το θέμα του διαγωνισμού ήταν " η μαγεία της πλεύσης στην ρότα του Οδυσσσέα ".Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η κ. Αναστασία Παπαδάτου Αποστολοπούλου, Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης και αναφέρθηκε στο εικαστικό έργο της που είναι επηρεασμένο από τον Οδυσσέα. Την βράβευση των διακριθέντων έκανε η κ. Παναγιώτα Ζαλώνη, Διεθνής κριτικός ποίησης και εκδότρια του περιοδικού " Κελαινώ ".
Παραβρέθηκαν πολλοί συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και την Κεφαλονιά και ακούστηκαν πολλά ποιήματα. .

Η κ. Παναγιώτα Ζαλώνη στο τέλος της εκδήλωσης μας απάντησε στην ερώτηση μας πως της φάνηκε  το θέμα του διαγωνισμού " η μαγεία της πλεύσης στην ρότα του Οδυσσέα " " Το θέμα της εκδήλωσης ήταν πολύ σπουδαίο και πολλοί ανταποκρίθηκαν, γράφοντας για την ιστορική αλλά και την συμβολική έννοια του θέματος. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις εκατό. "Τελειώνοντας η κ. Ζαλώνη αναφέρθηκε στην αγάπη της για την Κεφαλονιά και την επιθυμία της να επισκεφθεί ξανά το νησί μας.
Μετά την τελετή βράβευσης, ακολούθησε μουσική εκδήλωση και μπουφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...