Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τα «Αγαπημένα» του Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας 2017»

Οι σημαντικότερες ταινίες της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής παραγωγής, οι οποίες έχουν διακριθεί σε μεγάλα φεστιβάλ και έχουν αποσπάσει το ενδιαφέρον των κινηματογραφόφιλων σε όλο τον κόσμο καθώς και άγνωστες ανακαλύψεις που θα συζητηθούν, συνθέτουν το νέο τμήμα του Φεστιβάλ που έρχεται να ενώσει το Πανόραμα και τις Πρεμιέρες σε ένα αξέχαστο κινηματογραφικό best of.
Ενδεικτικά, ακολουθούν κάποιες από τις εξαιρετικές ταινίες που θα φιλοξενηθούν φέτος στα Αγαπημένα των Φεστιβάλ!
Wonderstruck (Ταινία Έναρξης), του Τοντ Χέινς
Δύο μικρά παιδιά από διαφορετικές εποχές, μία πόλη που θα ενώσει μαγικά το πεπρωμένο τους, ένα πανέμορφο παραμύθι για όλους όσοι ψάχνουν τη θέση τους και λίγη αγάπη σε αυτό τον κόσμο από τον σπουδαίο σκηνοθέτη του «Κάρολ». Αυτό είναι το μαγευτικό «Wonderstruck» που θα σας κλέψει την καρδιά και συγκαταλέγεται στα φαβορί για τα επερχόμενα Όσκαρ.
Η Άλλη Πλευρά της Ελπίδας / The Other Side of Hope(Ταινία Λήξης), του ΄Ακι Καουρισμάκι
Ένας Σύρος μετανάστης δραπετεύει από το κέντρο «φιλοξενίας» όπου κρατείται. Ένας Φινλανδός έμπορος αφήνει πίσω την παλιά του ζωή για να ανοίξει ένα εστιατόριο. Δύο άντρες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, συναντιούνται και οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Ο Άκι Καουρισμάκι περνάει στην «Άλλη Όψη της Ελπίδας» προσεγγίζοντας με αναπάντεχα ευφορικό τρόπο το πιο καυτό πολιτικό θέμα των καιρών μας και φέρνει στο επίκεντρο όλα όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα: την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Aργυρή Άρκτος Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.
Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου / Call Me by Your Name, του Λούκα Γκουαντανίνο
Το αποτέλεσμα της σεναριακής συνεργασίας ανάμεσα στον περιζήτητο σκηνοθέτη του «Είμαι ο Έρωτας» και τον αξιοσέβαστο Τζέιμς Άιβορι, δημιουργό του «Δωμάτιο με Θέα» και του «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας», είναι μάλλον η καλύτερη ταινία της χρονιάς. Καθώς ένας ανήσυχος 17χρονος ανακαλύπτει την αγάπη, στη διάρκεια ενός ειδυλλιακού καλοκαιριού με φόντο την ιταλική εξοχή, ο Γκουαντανίνο κατορθώνει να μετατρέψει μια γλυκύτατη ερωτική ιστορία σε ένα instant classic με τη δύναμη να συγκινήσει εκατομμύρια θεατές.
Μία Φανταστική Γυναίκα / A Fantastic Woman, του Σεμπαστιάν Λέλιο
Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου της, η Μαρίνα αντιμετωπίζει την απροθυμία της οικογένειάς του να την συμπεριλάβει στο πένθος. Αιτία; Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ. Ο Σεμπαστιάν Λέλιο του πολυβραβευμένου «Γκλόρια» γαργαλά τα ταμπού επιστρατεύοντας το φλογερό ερμηνευτικό ταμπεραμέντο της Ντανιέλα Βέγκα σε έναν αλμοδοβαρικών αποχρώσεων ύμνο στη διαφορετικότητα. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Προβολή παρουσία της πρωταγωνίστριας, Ντανιέλα Βέγκα.
Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ / You Were Never Really Here, της Λιν Ράμσεϊ
Ένας αντικοινωνικός βετεράνος πεζοναύτης αναλαμβάνει να σώσει την ανήλικη κόρη ενός γερουσιαστή μόνο για να βρεθεί μπλεγμένος σε ένα θανάσιμο δίκτυο πολιτικής διαφθοράς. Μία από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές του μοντέρνου σινεμά, η Λιν Ράμσεϊ, παραδίδει ένα αιματοβαμμένο θρίλερ για έναν αλύτρωτο εξολοθρευτή άγγελο, φέρνοντας στο μυαλό ένδοξες ταινίες των 70s όπως ο «Ταξιτζής» του Σκορσέζε και το «Hardcore» του Πολ Σρέιντερ. Βραβείο Σεναρίου και Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών για την μινιμαλιστική αλλά εκρηκτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ. Προβολή παρουσίας της σκηνοθέτιδας.
Happy End, του Μίκαελ Χάνεκε
Στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την τελευταία ταινία του μεγάλου Αυστριακού σκηνοθέτη, Μίκαελ Χάνεκε, κατευθείαν από τις Κάννες!
Ο σκηνοθέτης της «Λευκής Κορδέλας» και του «Amour» εισχωρεί στα μυστήρια μιας εύπορης γαλλικήςοικογένειας, τα μέλη της οποίας παίζουν επικίνδυνο κρυφτούλι μεταξύ τους. Καθώς οι αλήθειες ξεσκεπάζονται μία προς μία, ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει ένα υπόγειο δίκτυο απόγνωσης και αλλοτρίωσης που απλώνει τις ρίζες του από τη μια γενιά στην άλλη. Δεν ζητάει συμπάθεια για τους ήρωές του και δεν χαρίζει την ανακούφιση μιας ικανοποιητικής κατακλείδας. Μόνο για ένα πράγμα θέλει να βεβαιώσει: Όποιος πιστεύει στα χάπι εντ σε αυτή τη ζωή, ας είναι έτοιμος να εκπλαγεί δυσάρεστα.
μητέρα! / mother!, του Ντάρεν Αρονόφσκι
Οι Νύχτες Πρεμιέρας αγαπούν το κοινό τους και η καινούρια ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι το δώρο μας για εσάς! Μετά την αίσθηση που προκάλεσε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, η «μητέρα!» έρχεται για μία μοναδική προβολή, μόνο με προσκλήσεις, δώρο από το cinemagazine.gr!  Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Χαβιέ Μπαρδέμ βλέπουν τη σχέση τους να δοκιμάζεται, όταν απρόσκλητοι επισκέπτες ταράζουν την ήρεμη ρουτίνα της οικογενειακής τους εστίας. Με σαφείς αναφορές στον ψυχολογικό τρόμο του Ρόμαν Πολάνσκι, ο Ντάρεν Αρονόφσκι ισορροπεί ανάμεσα στην αφοσίωση και την παράνοια και επιστρέφει μαζί με ένα λαμπερό καστ στα ανατριχιαστικά μονοπάτια  που όρισαν την καριέρα του.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ 1, δωρεάν προβολή με προσκλήσεις. Πληροφορίες στο: www.cinemagazine.gr.
 Δαναός 1/2, Όπερα 1/2, Ιντεάλ, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Μέγαρο Μουσικής
20.09.2017 - 02.10.2017
Καθημερινά από 17:30
€6



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cosmos: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ

  Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμ...