Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Διεθνή Αρχιτεκτονικά Βραβεία 2017

Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2017, αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται και φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.
Οι διοργανωτές, το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design με έδρα την Γκαλένα στο Ιλινόις της Αμερικής και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies με έδρα το Δουβλίνο και την Αθήνα, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού με την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα δίνουν και φέτος το στίγμα του προγράμματος.
74 έργα από 28 χώρες αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στο σχεδιασμό και την κατασκευή κτιρίων και λοιπών υποδομών. Οι συμμετοχές για το 2017 ξεπέρασαν τις 300 με τους ενδιαφερόμενους να προέρχονται από αρχιτεκτονικά γραφεία και εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε έργα παγκόσμιας κλίμακας. Η επιλογή και βράβευση των 74 έργων, που τελικά διακρίθηκαν με το Ιnternational Architecture Award για το 2017, έγινε από ομάδα αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και ανθρώπων με μεγάλη επαγγελματική παρουσία στον χώρο.
Όλα τα βραβευμένα Projects για το 2017 μπορείτε να τα δείτε στο www.internationalarchitectureawards.com και στο www.chi-athenaeum.org.
Τα φετινά βραβευμένα κτίρια παρουσιάζουν μια εκπληκτική συλλογή κτιρίων, που έχουν την ικανότητα να καταπλήξουν, να εμπνεύσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής του ανθρώπου. Παράλληλα επιδεικνύουν μια αφοσίωση στα υψηλότερα πρότυπα στον σχεδιασμό κτιρίων, που συνεχίζουν να επηρεάζουν το σύγχρονο ντιζάιν σήμερα.
Το ίδιο βράδυ στο Divani Palace Acropolis θα απονεμηθεί και το βραβείο European Prize for Architecture για το 2017 στη Manuelle Gautrand. Περισσότερες πληροφορίες:www.manuelle-gautrand.com.
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “The City and the World” θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στις 17.00 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα με ελεύθερη είσοδο. Στην έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν τα έργα των βραβευμένων αρχιτεκτονικών γραφείων με φωτογραφικό υλικό και videos. 

Τελετή Απονομής Βραβείων: International Architecture Awards 2017 – Award Ceremony European Prize for Architecture 2017, Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, περιοχή Ακρόπολη, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, 20:00. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.
Contemporary Space Athens Μητροπόλεως 74, Αθήνα
08.09.2017 - 01.10.2017
Τε-Κυ: 14:00-20:00
EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραγούδια του συνθέτη Π. Καρούσου για Μάρκο Μπότσαρη και Λόρδο Βύρωνα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

  Εκδήλωση με έργα του συνθέτη Π. Καρούσου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων   Τετάρτη 20 Μαρτίου 202...